Peringati Hari Jadinya Ke 64, Polisi Lalulintas Polsek Percut Seituan Bagikan Bunga

SUARA DESA | Medan -
 
Memperingati hari jadinya ke 64,  Polisi Lalulintas Unit Polsek Percut Seituan menggelar aksi simpatik di persimpangan Jalan William Iskandar, Medan, Sumatera Utara, Senin 23/9/2019.

Kanit Lantas Polsek Percut Seituan, Iptu jhon Harto Panjaitan mengatakan, aksi simpatik yang dilaksanakan dengan membagikan bunga kepada para pengendara yang melintas.

Selain membagi- bagikan bunga ke pengguna jalan, petugas Satlantas bersama Kapolsek Percut Seituan Kompol Aris Wibowo SIK, juga membagikan seperangkat alat kebersihan ke rumah ibadah diantaranya Masjid dan Gereja yang berada di Kecamatan Medan Tembung.


Aksi ini dilakukan untuk memperingati Hari Ulang Tahun Polisi Lalulintas yang ke 64 yang jatuh pada 22 September 2019.

Bunga yang dibagikan pepada pengguna jalan dengan syarat para pengendara motor atau mobil yang tertib berlalulintas sesuai dengan kelengkapannya, jelas Kanit Lantas Iptu Jhon.

"Kegiatan ini sebagai bentuk untuk meningkatkan rasa persaudaraan antara Polisi dengan para pengguna jalan serta masyarakat karena Polri mengabdi kepada Masyarakat", ucap Iptu Jhon.

Seorang pengendara, Netti Yani memberi apresiasi dengan apa yang dilakukan pihak Polantas Unit Percut Seituan. Netty berharap, para penggendara lebih tertib dalam berlalulintas. 

Netty juga berharap kepada petugas agar lebih berjiwa besar untuk mengatur lalulintas dan bekerjasama yang baik dengan pengguna jalan, ucapnya.

Reporter : Panji
Editor : Diko

1 comment:

 1. BAGAIMANA saya mendapat pinjaman saya dari syarikat yang hebat ini

  Halo orang sayang saya, saya Linda McDonald, kini tinggal di Austin Texas, Amerika Syarikat. Saya seorang janda pada masa ini dengan tiga kanak-kanak dan saya terjebak dalam keadaan kewangan pada April 2018 dan saya perlu membiayai semula dan membayar bil saya. Saya cuba mencari pinjaman dari pelbagai firma pinjaman baik swasta dan korporat tetapi tidak pernah berjaya, dan kebanyakan bank menolak kredit saya, tidak menjadi mangsa penuh kepada orang-orang yang ada di sana yang memanggil mereka pemberi pinjaman diri mereka semua penipuan, semua yang mereka mahukan ialah wang dan anda juga tidak mendengar dari mereka lagi mereka telah melakukannya kepada saya dua kali sebelum saya berjumpa Encik David Wilson yang paling menarik adalah bahawa pinjaman saya dipindahkan kepada saya dalam tempoh 74hours jadi saya akan menasihati anda untuk menghubungi Encik David jika anda berminat untuk mendapatkan pinjaman dan anda pasti anda boleh membayarnya kembali pada masa yang anda boleh menghubunginya melalui e-mel ......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Tiada pemeriksaan kredit, tanpa kosigner dengan hanya kadar faedah 2% dan pelan pembayaran balik yang lebih baik dan jadilah jika anda mesti menghubungi mana-mana firma dengan merujuk kepada mendapatkan pinjaman tanpa cagaran kemudian hubungi Encik David Wilson hari ini untuk pinjaman anda

  Mereka menawarkan semua kategori pinjaman mereka

  Pinjaman jangka pendek (5_10years)
  Pinjaman jangka panjang (20_40)
  Pinjaman berjangka media (10_20)
  Mereka menawarkan pinjaman seperti
  Pinjaman rumah ............., Pinjaman perniagaan ........ Pinjaman hutang .......
  Pinjaman pelajar .........., Pinjaman permulaan perniagaan
  Pinjaman perniagaan ......., pinjaman Syarikat .............. dan lain-lain
  E-mel .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  Apabila ia datang kepada krisis kewangan dan pinjaman maka pinjaman kewangan David Wilson adalah tempat untuk pergi tolong katakan kepadanya Saya Puan Linda McDonald mengarahkan anda Good Luck ................... ....

  ReplyDelete

Powered by Blogger.